Винъс Уилямс и Джейми Мъри ще играят на смесени двойки на "Уимбълдън"

Винъс Уилямс и Джейми Мъри ще играят на смесени двойки на "Уимбълдън"

Американката Винъс Уилямс и британецът Джейми Мъри получиха "уайлд кард" за турнира на смесени двойки на "Уимбълдън".

42-годишната Винъс Уилямс, която е петкратна шампионка на сингъл на "Уимбълдън", заяви наскоро, че ще бъде само зрител на турнира в Лондон и ще подкрепя от трибуните сестра си Серина Уилямс, но изглежда в последния момент е променила мнението си и получи право на участие заедно с брата на Анди Мъри - Джейми.

По-голямата от сестрите Уилямс не е играла в официален турнир от август 2021 година, но в тенис средите се говори, че се готви да се пусне в турнирите на твърда настилка в края на лятото. Турнирът на смесени двойки на "Уимбълдън" ще бъде нещо като тест за нея на какво ниво се намира след 10-месечната пауза.

Винъс Уилямс има седем титли на сингъл от Големия шлем и още 16 на двойки - 14 при жените и две на смесени двойки. Резюмето на 36-годишния Джейми Мъри също е впечатляващо. Британецът има две титли при мъжките двойки в турнирите от Големия шлем и още пет на смесени двойки.

Жребият за надпреварата на смесени двойки ще бъде теглен в сряда, 29 юни.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички