Френски атлет спечели титла и квота за Световното с превръзка на окото, след като беше нападнат 20 минути преди бягането си

Френски атлет спечели титла и квота за Световното с превръзка на окото, след като беше нападнат 20 минути преди бягането си

Френски състезател в препятственото бягане спечели сензационна национална титла, въпреки че бяга с превръзка на едното око, след като беше нападнат жестоко 20 минути преди състезанието. Вилфред Хапио се подготвял за финала на 400 метра с препятствия на Френското първенство в Кан в събота вечер, когато е нападнат на пистата за загряване.

Хапио е получил няколко удара в лицето, преди неговият треньор да успее да изтегли нападателя. Причините за нападението и самоличността на нападателя не са известни, но лицето е арестувано от полицията и Френската федерация по лека атлетика по-късно е подала официална жалба.

Въпреки че според съобщенията все още е кашлял кръв малко преди състезанието, Хапио, който бяга с превръзка върху нараненото си око, победи с личен рекорд от 48.57 секунди.

“Не искам да се спирам на това. Ще го оставим на компетентните хора. Да говорим за състезанието - работихме много и това е всичко. Радвам се, че го направих този път. Физически съм добре."

Треньорът добави: “Имаше голям инцидент по време на загрявката. Някой скочи върху него и го удари. Мъж, който дойде от нищото, го попита дали наистина е той, Вилфред Хапио, и се нахвърли върху него. Беше 20 минути преди състезанието, бяхме готови да отидем в кол рума. В шок сме. Мъжът беше арестуван. Вилфред е добре. Но съм без думи, бъркотия е. Чиста агресия. Това е възмутително. Това са дивашки методи.”

Победата на Хапио му осигури класиране за Световното първенство следващия месец. Той стигна до полуфинал на Олимпийските игри миналата година, след като се оттегли в сериите на Световното първенство през 2019 г.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти