Мъри разпиля играчите: Част от тях са с последно предупреждение, този цирк съм го гледал

Наставникът на Левски Станимир Стоилов буквално разпиля футболистите след контролата с македонския Академия (Пандев), която “сините” спечелиха с 3:1. Въпреки успеха Мъри обяви, че е крайно разочарован от състезателите си и заяви, че за някои от тях това е последно предупреждение, независимо дали са българи, национали или чужденци.

Силен Левски прегази Академия Пандев! "Сините" спечелиха трофея "Георги Соколов"
Силен Левски прегази Академия Пандев! "Сините" спечелиха трофея "Георги Соколов"

“Няма да търся играчи, които не се борят и не тичат достатъчно в името на Левски. За някои от играчите това е последно предупреждение за по-сериозно отношение към конторлите. Не ме интересува дали е българин, чужденец или национал. За Левски повече няма да се играе с този ритъм, това съм 200% сигурен. Сладките сънища трябва да приключат, защото с тази игра можем да бием само Акадения Пандев.

Несериозно отношение към играта в защита. Виждам индивидуални качества, но не и динамика. Не ми харесва положението, в което се намираме, трябва да го променим.

Няма умора, тя е в главите им. Не тренираме нещо по-различно. Футболистите трябва да проявяват повече характер и да се избегне самозадоволството. Защото Левски може след два мача да тръгне в неправилна опсока. Нямаме много време да се настройваме. Ако футболистите мислят, че ще дойде първенството и след два мача ще се продадат - няма да стане. Този цирк съм го гледал. В момента сме в някакъв мини цирк на самозадоволеност.

Такива са ни възможностите като финансови параметри, но трябва да си даваме сметка къде бяхме преди 4-5 месеца и докъде стигнахме. Но от нас не се очаква разходки, а да подобряваеме нивото си във всеки мач. Силното качество е, че Левски беше в много добра кондиция и динамика в края на сезона. Това ни носеше успех. Ако искаме да побеждаваме само с класа и майсторство - няма да стане. Още първия мач от първенството имаме труден противник, софийско дерби. След разговорите не видях промяна в поведението. Ако трябва ще играя с юноши, които тичат 90 минути. Много бързо станахме любимци и звезди. Искам отборът да е звезда.

Не сме взели триста човека, а двама футболисти и бек, защото с Драган не се разбрахме.

Затова съм тук, за да им казвам истината, а не да ги заблуждавам. Предпочитам да ме мразят, но трофеите да пристигат на “Герена”. Искам да се раздават на 200%, но такова нещо не виждам, колкото и да не ми се иска да го кажа. Не сме тук да се прегръщаме и целуваме.

Доволен съм от младите, но те не могат да носят отбора на плещите си. Те бяха добри за 8-мо място, сега трябва да станат добри за първото. Трябва да ги обучим, за да отговарят на критерия Левски. Той беше един преди 6 месеца. Сега е друг.

Левски трябва да задържи този колективен дух на терена. Много рядко се лъжа като гледам отбора на терена. Не играят във фаза защита и това ще бъде пагубно още в първия по-сериозен мач. Надявам се думите ми да стигнат до тях, защото иначе ще е лошо за Левски. Вдигаме, вдигаме и после се наслаждаваме на хубавото време, а не на работата. Най-лесно е да свалим нивото. Трудно е да го вдигнеш. Виждам разумни хора в нашите футболисти. Успехите бяха заради сериозното отношение. Без желание, агресия и амбиция няма да стане. Ако ги нямаш, стой вкъщи и гледай по телевизията мачовете.

Ако трябва, ще взема и по-сериозни мерки. Не ми е трудно да мина в другата крайност. Не искам да ме обичат, а да играят със сърце и душа за Левски.

Развитието на един отбор зависи от играчите и треньора. Другите помагат. Явно не мога да активирам агресията и динамиката. Няма друг виновен, освен аз. Търся вината в себе си”, каза ядосаният Станимир Стоилов.

Снимки: Борислав Цветанов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти