Надал съжалява, че не може да се изправи срещу Федерер на "Уимбълдън"

Надал съжалява, че не може да се изправи срещу Федерер на "Уимбълдън"

Рафаел Надал ще участва на Откритото първенство по тенис на Великобритания за първи път през последните три години. Испанецът съжалява, че няма да може да се изправи срещу най-големия си противник Роджър Федерер, който пропуска престижния турнир в Лондон. Тяхното дългогодишно съперничество беше белязано от три поредни финала на "Уимбълдън", от 2006 до 2008 година.

"Ние споделихме изключително важни неща заедно. Трудно е да се забрави противопоставянето между нас през последните 15-20 сезона. По някакъв начин това ни караше да даваме най-доброто и да се стараем още повече и повече. Винаги съм искал да му благодаря, защото мотивацията в мен идва от останалите. Това е доста лично. Всеки противник като него помага за развитието и подобрението в играта", заяви 37-годишният Надал, който спечели "Ролан Гарос" и Откритото първенство на Австралия през настоящия сезон.

Испанецът триумфира и на "Уимбълдън" през 2008 година след епичен финал срещу Роджър Федерер.

"През последните две седмици не съм имал ужасни дни, в които да не мога да се движа. Разбира се, понякога е по-добре, а друг път е по-зле", каза още Рафаел Надал, който се изправя срещу аржентинския дебютант Франсиско Черундоло в първия кръг в Лондон през следващата седмица.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички