Най-малко осем олимпийски шампиони на старт на Диамантената лига в Лозана

Най-малко осем олимпийски шампиони на старт на Диамантената лига в Лозана

Осем олимпийски шампиони от Токио бяха обявени като участници на Диамантената лига в Лозана, която ще се проведе на 26 август. В сектора за скок на височина при мъжете се очаква най-интересна битка. Там ще се изправят двамата шампиони от Токио Мутаз Есса Баршим и Джанмарко Тамбери, както и световният шампион в зала от Белград 2022 Уу Сан-гйок.

Бахамкските златни медалисти на 400 метра Шони Милър-Уибо и Стивън Гардинър също ще излязат в Лозана, като тя ще стартира на 400 м, а той на 200 м.

На 200 м Гардинър ще се изправи срещу световния шампион Ноа Лайлс и сребърния медалист Кени Беднарек. В Лозана през 2019 г. Лайлс постигна личния си рекорд от 19.50 секунди, който го нарежда на пето място във вечната световна ранглиста на дисциплината.

Олимпийските шампиони в тласкането на гюле Райън Краузър и в хвърлянето на копие Нийрадж Чопра също ще стартират в Швейцария.

Световтият рекордьор и златен олимпийски медалист в овчарския скок от Токио Арманд Дуплантис ще зарадва почитателите си в Лозана с появата си в сектора.

Фемке Бол, Ламеча Гирма, Педро Пичардо и Муджинга Камбунджи също са сред обявените имена с участници.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти