Николай Желязков: Бихме се сами

България загуби от Австралия с 2:3 (25:21, 13:25, 22:25, 25:20, 15:17) във втория си мач в "Арена Армеец" в София от Лигата на Нациите по волейбол.

Селекционерът на "трикольорите" Николай Желязков говори след 5-ата загуба на националите в Лигата на нациите.

“За съжаление - сами се бихме. В 5-ия гейм имахме 4-5 ситуации, в които не обработихме добре топката. Не успяхме да реализираме ситуации, които на пръв поглед са елементарни. Така че може да се каже, че се бихме сами”, заяви Николай Желязков.

България взе само точка, но изпусна победа над Австралия в София
България взе само точка, но изпусна победа над Австралия в София

“Смятам, че грешките са плод на напрежение. Отборът на Австралия ни натисна доста с начален удар, не можахме да посрещаме добре, а от там не можахме да организираме добре атаката. Изнервихме се, защото те извадиха много топки в защита и от там дойде разликата. Днес нашата атака не беше на ниво”, добави селекционерът на България.

“Смятам, че Радо Парапунов започна добре в началото, отигра няколко тежки топки, но след това леки топки, които му бяха вдигани, които сбърка, го изнервиха и след това започна много да греши, процентът му в атака беше доста нисък. Затова го извадих и пуснах Денис Карягин, който не успя да се включи добре и от там нататък единствената опция, която оставаше беше Аспарух, който е играл на този пост във времето назад. Идеята беше, в ротациите, които можем, да посрещаме 4-ма. Той се включи доста добре”, коментира Ники Желязков.

“Какво да ви кажа още? За мен е тежка загуба, няма какво да се лъжем, много тежка загуба е. Но имаме още мачове да изиграем. Смятам, че имаме потенциал да спечелим още мачове и още точки до края на турнира. Така че ние трябва да се хвърляме за победа във всяка среща. Тазгодишният формат е такъв, че си мисля, че до последно няма да се знае какво ще се случи. Трябва да се борим във всяка среща, трябва да се борим за всяка точка, за да печелим”, добави наставникът на България.

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти