Бивш помощник-треньор на Evil Geniues разказа за проблемите, грозящи Цветелин "CeRq" Димитров и тима му

Бивш помощник-треньор на Evil Geniues разказа за проблемите, грозящи Цветелин "CeRq" Димитров и тима му

Паоло "EVY" Бербудо бе част от треньорския щаб на Дамиен "MaLeK" Марсел, който доскоро бе начело на CS:GO редиците на Evil Geniuses. Френският специалист даде своята гледна точка за причините за кошмарите на "гениите" в разговор пред 1pv.fr.

Причините за кошмарите на Цветелин "CeRq" Димитров и EG
Причините за кошмарите на Цветелин "CeRq" Димитров и EG

"Когато бях в G2 трябваше да работя с KennyS. Още първата вечер в отбора, той се свърза с мен, за да ми даде номера си и да ме предупреди, че винаги когато ми потрябва е на линия. Пристигайки в EG, очаквах същото. Видяхме се в ресторант през първата вечер и тогава разбрах, че отношението тук е коренно различно. Според американците, треньорът няма власт, той получава хиляди долари, за да поздравява играчите и да не изразява мнение", започна французинът.

"EG бяха споменали изрично, че с идването на Дамиен, той ще има картбланш за промени и нови идеи в състава. Проблемите обаче се показаха още от първия ден, Stewie2k съвсем не се отнасяше сериозно към тренировките. Когато MaLeK опита да говори с него, той спря да го поздравява и отношението му само се влошаваше. Още в първата официална среща, треньорът поиска таймаут, но Джейк отказа. Много неща не бяха както трябва, а когато Дамиен се изправи и защити позицията си, осъзнахме, че това е краят", сподели EVY. Разбира се Stewie2k отрече твърденията, като според него те били пресилени.

След напускането на двамата френски специалисти, тимът тръгна в много различна посока. "Гениите" взеха Carpe Diem и Party Astronauts под крилото си в т.нар. Blueprint. Треньор стана легендарният Соам "valens" Чоудури. Водят се също разговори с титулярния състав на EG, както и с бившия треньорски щаб за бъдещето на тима.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти