Александър-Арнолд: Имаме план как да се справим с опасностите

Александър-Арнолд: Имаме план как да се справим с опасностите

Защитниците на Ливърпул Трент Александър-Арнолд и Андрю Робъртсън са единодушни в едно относно финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид: “Това е най-големият мач на сезона”. “Няма значение срещу кой ще играеш, но когато е Реал Мадрид, събитието е още по-голямо. Те са гранд на европейския футбол, който се бори за големите трофеи всяка година”, заяви Трент.

“Може да се опитваш да си казваш, че това просто е поредният голям мач, но всичко около него… това е нещо, което не правим редовно. Това са мачовете, за които мислиш, когато работиш здраво зад кулисите. Ние заслужаваме да сме тук. Стигнахме до края във всички турнири, но сега забряваме за останалите и се концентрираме върху предстоящия мач”, допълни десният бек.

“Когато излизаш срещу Реал Мадрид, очакваш да се изправиш срещу играчи от световна класа. Битки във всяка зона на терена, но ние имаме план как да се справим с опасностите, които могат да ни създадат. Винисиус е изключителен, показа го тази година, но ние си знаем работата”, каза още Александър-Арнолд.

Анди Робрътсън вярва, че загубения финал от Реал Мадрид преди четири години е забравен и мърсисайдци са готови да атакуват трофея. “Реванширахме се за това в Мадрид следващия сезон. Това беше нашето отмъщение в турнира и станахме шампиони. Всичко това е в миналото”, заяви бранителят.

Драмата от края на сезона във Висшата лига също е оставена на заден план: “Имахме цяла седмица за подготовка. Неделя беше разочарование. Позволихме си да се чувстваме зле в неделя. Вторник сутринта бяхме готови да се готвим за следващото предизвикателство. Реал Мадрид имаше по-спокойна подготовка. Те приключиха с първенството преди три седмици и от тогава не играят на най-високо темпо. Но ние искахме да се борим за всичко и сме във възможно най-добра форма. Преодоляхме много неща - контузии, проблеми, но момчетата са напълно готови”.

Още от Футбол свят

Виж всички