Тони Кроос: Този Ливърпул е по-добър от 2018 г.

Тони Кроос: Този Ливърпул е по-добър от 2018 г.

Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос вярва, че сегашният отбор на Ливърпул е по-добър от този, срещу който “белите” играха през 2018 г. Двата отбора отново са на финал в Шампионската лига и утре ще определят носителят на трофей на “Стад дьо Франс” в Париж.

“Във финал на Шампионската лига даваш всичко от себе си. Ние трябваше да го правим повече от веднъж, за да стигнем до финала. Сега сме тук и искаме да спечелим. Честно казано, мисля, че Ливърпул е по-добър отбор от 2018 г. Шансовете са 50 на 50”, сподели Кроос.

Германецът защити наставника Карло Анчелоти, като обяви, че критиците не му отдават нужното уважение. Треньорът се консултира на няколко пъти с Кроос и други играчи по време на двубоя с Манчестър Сити, който Реал обърна в края. Анчелоти често получава похвали за начина, по който работи с футболистите, но според Кроос хората не отчитат тактическите му умения.

“Направи ми впечатление с Хайнкес. Срамно е, че Хейнкес и Анчелоти са принизявани до треньори за съблекалнята. Звучи сякаш не знаят нищо в тактически план. Вероятно в повечето случаи избират най-опростения начин, но са много умни по отношение на това как техните отбори играят, защитават се и атакуват. Този аспек обикновено не се отчита, когато се говори за тях”, коментира Кроос.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички