Двама български баскетболисти попаднаха в Идеалната петица на Европейската младежка лига

Двама български баскетболисти попаднаха в Идеалната петица на Европейската младежка лига

Баскетболистът на Балкан (Ботевград) Александър Гавалюгов бе отличен от Европейската младежка лига (EYBL CE). Гардът попадна в идеалната петица на турнира за юноши до 16 години за сезон 2021/22. Българинът заслужи признанието, записвайки средно по 31,4 точки на мач и общ коефициент 26 във всички 11 двубоя, в които взе участие, съобщиха от лагера на ботевградчани чрез официалния си уебсайт.

Тимът на Балкан, воден от старши треньора Николай Пеев, спечели своята група в Европейската младежка баскетболна лига с общ актив от седем победи и само едно поражение. По време на плейофите в Унгария, които събраха най-добрите осем отбора от редовния сезон, баскетболистите на Балкан постигнаха два успеха и две загуби, завършвайки на пета позиция в Централната дивизия.

В идеалната петица бе избран и друг българин - Деян Колев от БУБА Баскетбол, който носи екипа на италианския Стела Адзура. Той завърши сезона със средно по 13,3 точки.

Останалите трима в първия отбор на Европейската младежка лига за сезона 2021/2022 са Вито Перкович (17 точки) и Майкъл Ружич от хърватския Задар, както и Медард Ангиал от унгарския Ратгебер Академия със средно по 11,7 точки.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти