Джейкъбс отказа Диамантената лига в Юджийн заради контузия

Джейкъбс отказа Диамантената лига в Юджийн заради контузия

Двойният олимпийски шампион от Токио Ламонт Марсел Джейкъбс (Италия) се оттегли от участие на Диамантената лига този уикенд в Юджийн, Орегон. Причината е мускулна травма, съобщиха от  Италианската федерация по лека атлетика (FIDAL).

Според съобщението на федерацията Джейкъбс е получил контузията при победата си на 100 метра миналата седмица в Савона, Италия.

Говорейки след състезанието, което беше първото му на 100 метра, откакто спечели златото в Токио, Джейкъбс каза, че се е борил и че му е липсвала острота.

“Медицинският персонал на федерацията е предписал на двойния олимпийски шампион от Токио 10 дни почивка и рехабилитация“, се казва още в изявлението на FIDAL.

Джейкъбс ще остане в Рим, където е заедно с треньора Паоло Камоси. Там спринтьорът ще продължи своето възстановяване.

Джейкъбс стана първият италианец, спечелил олимпийското злато на 100 метра в Токио миналия август, поставяйки европейски рекорд от 9.80 секунди на финала, преди да добави второ злато към колекцията си в щафетата 4х100 метра.

Той приключи сезона си през 2021 г. рано, позовавайки се на изтощение и се върна на пистата през февруари. През март той стана и световен шампион на 60 метра в зала в Белград. 

Още от Лека атлетика

Виж всички