Феликс Магат спаси Херта, но няма да е в Берлин догодина

Ветеранът Феликс Магат напуска треньорския пост на Херта (Берлин), въпреки че осигури оставането на отбора в Бундеслигата и през следващия сезон. Снощи берлинчани измъкнаха успех с 2:0 като гост на Хамбургер ШФ и с общ резултат 2:1 продължават да бъдат елитен клуб. 

68-годишният Магат пристигна в Херта през март именно като експерт по кризисни ситуации, след като изпадането беше съвсем близо. Тимът не успя да се измъкне от последните три места, тъй като инкасира две загуби накрая, но зае 16-ото място и оттам отиде на плейоф. След края на мача той заяви, че "неговият проект в този клуб е приключил. И всичко свърши с последния съдийски сигнал". 

Херта остава в Бундеслигата, чакането за Хамбургер продължава
Херта остава в Бундеслигата, чакането за Хамбургер продължава

Според някои публикации, той ще получи и много сериозен финансов бонус за свършената работа. Преди последните четири мача спортният директор на Херта Фреди Бобич заяви, че изборът е правилен, тъй като Магат е "спасител за правилния момент". В "Туитър" пусна и инвеститорът Ларс Виндхорст, който написа, че изказва към Магат "признание и уважение. Неговият опит и лидерство вдигнаха морала на клуба и го предпазиха от изпадане и криза".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти