Сръбският национал Богдан Богданович е под въпрос за Евробаскет 2022

Сръбският национал Богдан Богданович е под въпрос за Евробаскет 2022

Сръбският национал Богдан Богданович може да пропусне Европейското първенство по баскетбол за мъже през септември тази година в Чехия, Грузия, Италия и Германия. 29-годишният Богданович вероятно ще претърпи операция на коляното. Дискомфортът го е съпровождал през целия сезон и се е засилил в последните седмици, съобщава Mozzartsport.

Лекарите препоръчват операция на баскетболисти, но той все още допуска да продължи да играе, въпреки болката, което ми му позволило да участва на Евробаскет 2022.

Ако Богдан Богданович реши да претърпи хирургическа интервенция през лятото, той за първи път ще пропусне мачовете на националния отбор на родината си от 2013 година насам. Той записа средно 15.1 точки, 4 борби и 3.1 асистенции за 63 мача с екипа на Атланта през сезона в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Сърбия е в група „Д“ на шампионата в компанията на отборите на Чехия, Полша, Финландия, Израел и Нидерландия, а мачовете от първия етап ще се играят в Прага, Чехия.

България също ще участва на първенството на Стария континент по баскетбол за мъже. Националният тим, воден от селекционера Росен Барчовски, попадна в група „А“ в Тбилиси, Грузия в компанията на домакините, Испания, Турция, Белгия и Черна гора, чийто тим замени Русия.

Още от Баскетбол

Виж всички