Ожие ще стартира в Кения

Ожие ще стартира в Кения

Световният рали шампион Себастиен Ожие ще участва в рали “Сафари” в Кения, което миналата година се върна в календара на WRC. Себ отпадна на два пъти от рали “Португалия” този уикенд, като продължи по системата Супер рали и използва последния ден от състезанието като един дълъг тест.

Миналата година Ожие спечели в Кения по пътя към 8-ата си световна титла и още преди да потвърди, че ще кара в Португалия се очакваше, че той отново ще стартира в “Сафари” за втора поредна победа.

Преди “Сафари” предстои рали “Сардиния” (2-5 юни), където Ожие ще бъде сменен от Есапека Лапи.

Днес Тойота официално потвърди участието на Ожие в “Сафари”, което миналата година отново стана кръг от WRC след 19-годишно отсъствие.

За Тойота в Кения ще карат и Кале Рованпера, който в Португалия записа трета поредна победа в първите 4 ралита този сезон и Елфин Еванс, който вчера завърши втори.

Миналата година Ожие спечели в Кения, след като лидерът Тиери Нювил с Хюндай получи поредната повреда в окачването, която го лиши от добро класиране.

Рали “Сафари” ще е третото състезание за Ожие тази година, който завърши втори в рали “Монте Карло” и след това стартира в Португалия през изминалия уикенд.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти