Собственикът на Лийдс ще развива отбора с мениджъра Джеси Марш

Собственикът на Лийдс ще развива отбора с мениджъра Джеси Марш

Собственикът на Лийдс Андреа Радрицани ще продължи да работи с мениджъра Джеси Марш за подобряване на отбора, след като тимът избегна изпадането от Висшата лига в последния кръг. Лийдс беше на 18-о място преди мачовете, но победата над Брентфорд и загубата на Бърнли от Нюкасъл ги спаси. 

"Това беше мъчителен сезон за всички - от борда на директорите до феновете по трибуните, от съблекалнята до касите за билети", написа Радрицани в обръщение към привържениците. "Сезонът бе затруднен от сериозни контузии на ключови играчи, а да направиш смяна на мениджърите бе невероятно трудно решение", добави италианецът. 

Лийдс уволни Марсело Биелса през февруари, след като загубите започнаха да се трупат, а отборът да допуска много голове. Травми засегнаха Стюарт Далас, Патрик Бамфорд, Тайлър Робъртс и Лиъм Купър

"Да останем във Висшата лига бе целта ни през този сезон и успяхме да го направим, но това не е успех и са нужни подобрения", добави Радрицани. "Като ръководство ще работим здраво с Джеси Марш през лятото, за да подобрим отбора и да намерим начин да играем по начин, по който заслужавате. Вярваме, че с цяла подготовка Джеси е човекът, който трябва да поведе клуба напред", завършва босът.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички