Мнението на юношите след последния мач на Евро 2022

Няколко футболисти от юношеския национален отбор на България до 17 години споделиха мнението си след равенството с Полша (1:1) в последния мач от Група "В" на Европейското първенство в Израел.

"Лъвчетата" си тръгнаха достойно от надпреварата, като взеха точка от силния съперник, а в края на мача дори можеше да стигнат до пълен обрат.

Юношите запазиха честта на България и си тръгнаха достойно от Европейското
Юношите запазиха честта на България и си тръгнаха достойно от Европейското

"Дадохме всичко от себе си. Трябваше да играем за честта на България и мисля, че се представихме добре. Не успяхме да бием, но поне взехме една точка. Владеехме повече топката и не се налагаше да ги пресираме толкова. Затова имахме повече свежест през второто полувреме. Топката дойде в мен, влязох навътре и реших да шутирам", каза голмайсторът в днешната среща Стефан Трайков.

"Мисля, че заслужавахме трите точки. Надиграхме Полша във всеки един аспект. Допуснахме колективна грешка при гола, но мисля, че изцяло контролирахме мача. Коригирахме грешките от първите два мача и това даде резултат. Във всеки един мач имахме своите шансове, но не успяхме да ги реализираме. Радостни сме, че сме тук. Има какво да оправяме в играта си, но сме щастливи", заяви Росен Маринов.

"Когато влязох на терена, дадох всичко от себе си. Мисля, че се включих доста добре. Опитахме се да направим всичко възможно във всички фази на играта", сподели Росен Божинов.

Йордан Петков: Този отбор на България има голям потенциал
Йордан Петков: Този отбор на България има голям потенциал

"Опитвам се да стрелям от далечно разстояние. Понякога се получава, друг път - не. Настроението в отбора е нормално. Горд съм от всички мои съотборници и целия щаб. Представихме се на добро ниво, въпреки че резулатите не ни радват. Гледаме напред, нищо не е свършило", добави Антоан Стоянов.

Още от БГ Футбол

Виж всички