Йордан Петков: Този отбор на България има голям потенциал

Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 17 години Йордан Петков похвали момчетата си за представянето на Евро 2022, въпреки че остават само с 1 точка от три мача. Според него, младите таланти на България вече са станали истински мъже и отново са загатнали за сериозния си потенциал.

"Първо искам да кажа, че съм доволен от играта, доволен съм от отбора като поведение на терена. Докрай се бориха за победата. Ние бяхме по-добрия отбор, повече доминиращ на терена.

Юношите запазиха честта на България и си тръгнаха достойно от Европейското
Юношите запазиха честта на България и си тръгнаха достойно от Европейското

Доволен съм от момчетата, които влязоха на терена и като титуляри, и като резерви. Ние затова сме отбор. Но исках всички деца да вземат участие, като за съжаление единствено Велизар – нашият втори вратар, не успя да запише минути, да усети тръпката от участие на Европейското първенство.

Мога да кажа, че не се възползвахме от нашите възможности. Поляците също имаха, но техните шансове се откриха най-вече заради наши грешки на растежа. Този отбор на България е отбор с голям потенциал. Те пораснаха на квалификациите и на Европейското. Мога да кажа, че са вече мъже", сподели селекционерът Йордан Петков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти