Юношите запазиха честта на България и си тръгнаха достойно от Европейското

Юношите запазиха честта на България и си тръгнаха достойно от Европейското

Юношите до 17 играят завършиха наравно 1:1 срещу Полша в последния си мач от Група "В" на Европейското първенство в Израел. "Лъвчетата" си тръгнаха достойно от надпреварата, като взеха точка от силния съперник, а в края на мача дори можеше да стигнат до пълен обрат.

Нашите вече отпаднаха от борбата за елиминационната фаза, след като записаха две загуби в първите си два мача - 1:3 от Нидерландия и 0:4 от Франция, така че "лъвчетата" играха само за честта си. Ситуацията при поляците бе същата и подобно на България бяха с нула точки и без шансове за следващата фаза. 

Селекционерът ни започва на вратата с Алекс Божев, а пред него в защита Симеон Василев, Росен Маринов, Слави Чакъров и Захари Атанасов. В халфовата линия са капитанът Асен Митков, Мартин Георгиев и Антоан Стоянов. По двете крила ще са Александър Александров и Борислав Маринов, а на върха на атаката е Петър Кирев.

Поляците започнаха по-активно двубоя, но така и не успяха да подложат на сериозно напрежение вратарят ни. Лека-полека нашите изравниха играта и погледнаха по-смело към вратата на съперника. Най-активен в предни позиции бе Борислав Маринов, но до сериозна опасност също не се стигна.

В началото на втората част поляците откриха резултата. Недобра намеса на българската защита при един дълъг пас към наказателното поле позволи на Оливер Славински да се окаже на стрелкова позиция и прониза Божев.

В следващите минути поляците продължиха да имат териториално надмощие и на няколко пъти принудиха Божев да се намесва и играчът на ЦСКА - София се представи на ниво.

В последните минути обаче нашите взеха инициативата и наложиха натиск, който се оказа печеливш в 83-ата минута. Борислав Маринов намери Неджиб Хаджа в наказателното поле, след което последва пас към Стефан Трайков и халфът на Славия успя да запази топката срещу двама съперници и с техничен удар изравни.

До края на мача нашите наложиха още по-сериозен натиск и можеха да стигнат и до победата, но няколко хубави атаки не успяха да завършат с удар.

ПОЛША U17 1:1 БЪЛГАРИЯ U17
1:0 Славински (47)
1:1 Трайков (84)

ПОЛША:1. Якуб Муравски, 15. Патрик Риклик, 5. Конрад Мангушевски, 22. Миколай Тудруй, 14. Томасо Герчо, 2. Якуб Станишевски, 8. Марсел Калемба, 20. Каспер Терлецки, 11. Каспер Масиак, 6. Давид Дракал, 10. Оливер Славински 

БЪЛГАРИЯ:1. Алекс Божев, 4. Симеон Василев, 5. Росен Маринов, 2. Слави Чакъров, 7. Захари Атанасов, 10. Асен Митков, 6. Мартин Георгиев, 8. Антоан Стоянов, 22. Александър Александров, 11. Борислав Маринов, 19. Петър Кирев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти