Армада се поздрави с място на полуфиналите в НАЛБ

Армада се поздрави с място на полуфиналите в НАЛБ

Тимът на Армада продължава към полуфиналите в Четвърта дивизия на НАЛБ, след като отстрани Драгънс с 2-0 победи. Възпитаниците на Николай Николов записаха втори пореден успех над съперника, след като спечелиха мач №2 с крайното 74:73 (12:15, 23:18, 18:19, 21:21) в “Уинбет Арена”. Така Армада се класира за следващата фаза, където ще се изправи срещу победителя от серията между Движи Се-Проензи и Ботев 2012 Б. Резултатът там е 1-1 победи.

С изключение на силния старт на баскетболистите на Армада, които влязоха в двубоя със серия от 10:2, след това двубоят се превърна в много равностоен, като през почти цялото време разликата не прескочи пет точки в полза на един от двата тима. 

Възпитаниците на Николов имаха преднина от точно толкова в последните три минути от двубоя при 72:67, но авансът им бързо бе отнет, след като Александър Тодоров и Андрей Еленков контрираха от другата страна, за да изведат Драгънс с точка напред при 72:73. Армада обаче имаше последната дума в двубоя и след по един успешен опит на Димитър Любенов и Георги Банчев от наказателната линия тимът се сдоби с място на полуфиналите чрез крайното 74:73.

Любенов завърши като най-резултатен за Армада със своите 22 точки и 6 борби. След него в реализаторската листа се нареди Георги Наумов със 17 точки и 16 борби, Георги Банчев добави 13 точки и 8 овладени топки, а Петър Петров се отчете с 11 точки.

Николай Георгиев бе точен със 17 точки за тима на Драгънс, чието участие в плейофите приключи. Трима играчи добавиха по още 15 точки - Божидар Гаврилов (18 борби), Александър Тодоров (16 борби) и Андрей Еленков (6 асистенции).

Снимка: НАЛБ

Още от Баскетбол

Виж всички