Германка спечели приза "Емилия Бонева" на международния турнир за Купа "Славия"

Германка спечели приза "Емилия Бонева" на международния турнир за Купа "Славия"

Победителката в многобоя Хелена Рипкен от Германия спечели първия приз "Емилия Бонева" на международния турнир за Купа "Славия", който се проведе през уикенда в зала "София".

"Мис Чар" при девойки младша възраст беше връчен на Сияна Алекова от клуб София спорт 2017, "Мис Артистичност" заслужи Рая Галчева от Славия, за най-перспективна състезателка беше наградена Виктория Джелебова също Славия. Приз "Мис Турнир" взе Алина Коломиец от Левски-Триадица, а "Мис Грация" бе връчен на Христина Първанова също от клуб Левски-Триадица с треньор Мирослава Батаклиева.

За най-технична състезателка беше наградена победителката в многобоя при жените Хелена Рипкен от Германия, за любимка на публиката от българските гимнастички Карина Димитрова от Славия с треньор Вярва Ваташка, а от чуждестранните - Андриана Блажич от Сърбия.

Турнирът е с награден фонд при жените категория Елит и бяха връчени множество призове и награди.

В залата присъстваха съпругът, дъщерята и синът на Емилия Бонева, които бяха много развълнувани и трогнати от прекрасния празник, в който се превърна този силен турнир. В него участваха гимнастички от над 20 клуба от цялата страна, както и девет клуба от Испания, Израел, Гърция, Германия и Кипър.

Емилия Бонева е най-успешната българска треньорка в чужбина, дългогодишен наставник на испанския национален отбор, чиято кариера започва в спортен клуб Славия. Тя е работила много години като треньор в школата на Славия, а през 1982 година заминава за Испания. Емилия Бонева извежда ансамбъла на Испания до олимпийската титла през 1996 година на Игрите в Атланта.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти