Гледай на живо

Югозападна Трета лига (Група "А"): Марек - Чавдар (Етрополе) 0:0

Найден Найденов: Всяка победа е важна

Найден Найденов: Всяка победа е важна

Националният отбор на България за мъже до 22 години победи Унгария с 3:0 в мач за престиж на европейската квалификация в София. Тимът загуби шансове за Европейското първенство, но според Найден Найденов и състезателите най-важното е да има позитивизъм.

България победи Унгария в квалификациите за Европейското за мъже до 22 години
България победи Унгария в квалификациите за Европейското за мъже до 22 години

"Всяка победа е важна, няма значение каква е ситуацията. Ние все още таим някаква минимална надежда за класиране, всичко ще стане ясно в утрешния ден. Важното е, че след тази тежка загуба вчера успяхме да се вдигнем и да излезем да играем за нас и за публиката. Взехме си това, което заслужаваме. Поздравявам момчетата, че се стегнаха, успяха да се представят на ниво и излязоха на терена да си направят удоволствие от играта. Психически днес бяха по-спокойни, срещу Франция напрежението беше много голямо. Победата си е победа. Хубавото е, че завършихме позитивно този турнир. Пожелах им на тези, които са по-големи да имат шанс да попаднат при мъжете, а на тези, които са по-малки - успехи в следващите изпитания", коментира селекционерът Найденов.

Найден Найденов: Видя се, че много неща не ни достигат
Найден Найденов: Видя се, че много неща не ни достигат

"След вчерашното разочарование срещу Франция бе много важно да победим. Направихме го по категоричен начин и това е радващо. Не успяхме да се класираме за Европейско, за съжаление. Най-добрият втори също се класира, съществува минимален шанс и очакваме развоя. Въпреки че не успяхме да изпълним задачата, за мен тази квалификация беше много полезна, защото бях с по-големите и това бе важен игрови опит", добави диагоналът Венислав Антов.

България U22 без шанс за ЕвроВолей 2022 🏐
България U22 без шанс за ЕвроВолей 2022 🏐

"Първо искам да се извиня на всички, че не успяхме да се представим добре срещу един отбор, който не ни превъзхождаше толкова много. Направихме си изводите и си казахме, че днес трябва да излезем за публиката в залата и волейболните фенове. За тези, които са дошли да ни подкрепят, за което им благодарим. Надявам се, че днес не сме ги разочаровали. Срещу Франция загубихме основно на три елемента - сервис, слабо посрещане и на блокада. Те ни надиграха. Сями сме си виновни, защото не успяхме да покажем нашата игра. В мъжкия национален отбор са повикани най-добрите играчи. Радвам се, че съм там и ще продъжа да се трудя и да давам всичко от себе си. Преходът между двата тима е труден, защото юношеският волейбол е различен от мъжкия, но се справям. Надявам повече млади състезатели да направят този преход", каза посрещачът Денис Карягин.

Още от Волейбол

Виж всички