Шоутайм Б спечели титлата в регион Изток на ББЛ Б група

Шоутайм Б спечели титлата в регион Изток на ББЛ Б група

Шоутайм Б спечели титлата в регион Изток на ББЛ Б група през този сезон. На финала днес тимът се наложи над Ънстопабъл Б със 76:60, след като водеше почти през цялото време.

Двубоят се проведе в залата на Икономическия университет във Варна. Преди него трябваше да има и мач за третото място между Светкавица Б и Консуматорите, но той бе отложен.

След размяна на кошове на старта Шоутайм Б взе леко предимство и след десет минути игра водеше с 21:14. Разликата в полза на тима на няколко пъти ставаше двуцифрена през втория период, но Ънстопабъл Б намаляваше след това и на почивката изоставаше с 33:41.

Почти цялата трета четвърт вървеше кош за кош, а преди последната част отборът от Варна дръпна с 60:48. В оставащото време авансът му мина и границата от 20 точки, като тимът нямаше проблем да спечели убедително.

Милен Чолаков бе близо до трипъл-дабъл за победителите с 21 точки, 13 борби и 8 асистенции, но направи и 9 грешки. Петко Петков вкара 19 точки, а по 12 имат Павел Георгиев (13 борби) и Христо Милетов (11 борби).

За състава от Добрич Симеон Симеонов бе най-резултатен с 13 точки, по 12 вкараха Петър Демирев, Пламен Петков и Кирил Кънев.

Още от Баскетбол

Виж всички