Коутиньо: Отново се радвам, когато играя футбол

Коутиньо: Отново се радвам, когато играя футбол

Филипе Коутиньо си спомня първия път, когато се среща със Стивън Джерард на тренировъчното игрище на Ливърпул през януари 2013 г. “Помня, че бях нервен, когато го видях. Той беше мои идол, както и на останалите. Аз бях много млад, но той беше толкова скромен. Гледах го как тренира, как реагира в мачове. За мен беше вълнуващо да играя с него”, споделя бразилецът. Почти 10 години по-късно двамата се събраха отново, но в Астън Вила.

Джерард беше основната причина Коутиньо да се озове в Бирмингам: “Когато играех с него, той беше капитан и лидер. Сега, като мениджър, е страхотен. Той е силен, но отворен да говори с теб, когато има нужда. Всички го уважават много. Дойдох заради него. Бях вкъщи, той ми се обади и говорихме за много неща. Не ми трябваше много време да взема решение, защото исках да играя и това беше голяма възможност. Сега към щастлив, че подписах”.

След като премина от Ливърпул в Барселона през 2018 г., той трябваше да изпита трудни години. Имаше проблеми да намери добрата си форма, а освен това контузия в коляното го извади от терените за 9 месеца. “Не беше преживяването, което очаквах, но животът е такъв. Единствения път, когато се притесних, беше, когато получих тежката контузия. Не играх девет месеца и претърпях три операции. Сега обаче всичко е нормално и съм много щастлив.

Не съжалявам за нищо. В живота има възходи и падения. От дете мечтаех да играя в Барселона. Сего това е в миналото и гледам напред. Научих много в този период. Беше трудно, но ме направи по-силен. Пропуснах доста и сега обичам играха още повече”, разказа Коутиньо.

В неделя сезонът за Вила ще завърши с гостуване на Манчестър Сити, а Коутиньо има възможност да помогне на бившия си тим Ливърпул, който изостава на точки от “гражданите”. “Това е страхотен мач. Искаме да завършим добре срещу един голям клуб. Това е. Вълнува ме единствено моя нов клуб. Искам да се представям добре за тях. Получих много съобщения от фенове на Ливърпул в социалните мрежи, но не гледам много там. Концентрацията ми е само върху нашите мачове. Сити е един от най-добрите отбори в света. Винаги е трудно да играеш срещу тях”, сподели бразилецът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти