Гледай на живо

Контролна среща: Ботев (Враца) - АПОЕЛ (Никозия) 0:0

Стефанов: Василев да не се занимава с лиценза, защото ще стане най-мразеният човек

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред репортерите след днешния конгрес на Българския футболен съюз, на който беше определен бюджетът на централата. Шефът на белите се обърна към спортния министър Радостин Василев, който наскоро заплаши, че ще отнеме лиценза на БФС, ако получи основание за това.

Конгресът на БФС определи бюджета и стратегията на централата
Конгресът на БФС определи бюджета и стратегията на централата

"За цифри говорете с хората, които се занимават с цифрите. За мен е по-важно, че футболната общественост трябва да бъде обединена, а не разединена. Броят на гласувалите "за" показа ясно, че хората не искат скандали, а искат да се работи. Клубовете имат право да кандидатстват да бъдат приети отново за членове на съюза, като отстранят нередностите, заради които са отстранени. 

Михайлов: Това са платени и излишни протести срещу БФС
Михайлов: Това са платени и излишни протести срещу БФС

Министър Василев най-добре да работи за доброто на спорта, не да се занимава с отнемане на лицензи, защото 400-500 клуба са тук и броят на хората, които се занимават с футбол е толкова голям, че ако той си позволи да направи нещо подобно, ще бъде най-мразеният човек на света. За бюджета говерете със счетоводителите, моето момиче. Искате от мен да ви дам точна статистика колко пари ще отидат за детско-юношески футбол, колко за масов спорт. Общият бюджет е записан вътре, не е моя работа да го казвам аз. 

9 X Конгрес на БФС

Юридическите въпроси също не към мен. Няма лошо да се протестира, говорим за демокрация. Членовете на БФС показаха, че са единни и че са зад Михайлов. Ако гледам на боб, ще ти кажа дали ще се успокои ситуацията. Ако опозицията имат акъл, би трябвало да си седнат на задниците и да работят за футбола, а не да се занимават със скандали. Така нищо не постигаме, затова куцат нещата в нашата държава, защото не сме единни - каквото в държавата, така и във футбола", заяви Венцеслав Стефанов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти