Марсел Джейкъбс се завърна с победа на 100 м в Италия

Марсел Джейкъбс се завърна с победа на 100 м в Италия

Марсел Джейкъбс направи първия си старт на 100 метра от Олимпийските игри в Токио. Италианецът, който трябваше да стартира в Найроби по-рано през месеца, но получи хранително натравяне, все пак откри летния сезон в Савона (Италия). Той спечели спринта на 100 метра с 10.04 секунди (0.4 м/сек), след като в сериите бяга 9.99 сек, но със силен попътен вятър (2.3 м/сек). 

Миналата година на същата писта в Савона той направи първия си старт за сезона и бяга 9.95 сек.  

“Исках да бягам по-бързо във финала, отколкото в сериите. Мислех, че мога да бягам по-добре технически, особено във втората половина. Имам нужда от още малко работа в тренировките, но това е просто първото ми състезание на открито за сезона. 

Имам време да достигна най-добрата си форма за Световното първенство. Но следващото ми състезание може да е по-трудно, отколкото Световното, тъй като ще се изправя срещу седмина американски спринтьори”, коментира Джейкъбс след надпреварата в Италия.  

Артур Кисе завърши втори в Савона с 10.10 сек, а бившият европейски рекордьор на 100 м Джими Вико се нареди трети с 10.12 сек. 

Сребърната олимпийска медалистка на 400 метра от Токио Марилейди Паулино от Доминиканска Република този път стартира на 200 м и подобри националния рекорд на страната си при жените с 22.59 секунди (2.0 м/сек).  

 

Още от Лека атлетика

Виж всички