Йордан Юруков: Трябва да влезем във Втора лига, когато сме напълно готови

Наставникът на Чавдар (Етрополе) Йордан Юруков говори пред Sportal TV след победата с 1:0 над Кюстендил в Югозападна Трета лига. Бившият полузащитник на ЦСКА похвали момчетата си за спечелените три точки на "Осогово".

Чавдар (Етрополе) взе своето в Кюстендил и излезе трети
Чавдар (Етрополе) взе своето в Кюстендил и излезе трети

"Доста нерви, да. Чисто футболно този мач нямаше такъв блясък, какъвто може би очакваха зрителите. Малко или много все пак се явяваше дерби, изиграхме го по начина, по който го искахме. До някаква степен изпълнихме плана и може би закономерно спечелихме с оглед ситуациите, които създадохме. Важна победа от психологическа гледна точка, защото този отбор е в процес на изграждане. Всяка победа като гост на добър отбор дава нужната увереност и самочувствие, искам да крачим по този начин и да преследваме целите си. 

Не знам точната бройка на крачките до професионалния футбол, чака ни много работа и труд. И когато бъдем готови за професионалния футбол, да отидем там напълно готови - имаше мачове, в които загубихме точки поради неопитност. Ще надградим и гледаме смело напред! Смея да твърдя, че нивото на Трета лига е добро, но като материална база не отговаряме от чисто футболно естество - там са нещата, които трябва да се подобряват. 

22 Кюстендил - Чавдар (Етрополе)

За добра продукция, защото във "В" група има наистина качествени играчи, още повече да се вдигне продуктът, трябва да имаме качествени стадиони. Има места, където не е нормално да се играе футбол, повярвайте ми. Трябва да имаш нормални условия, за да можеш да практикуваш играта", каза Данчо Юруков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти