Петима привърженици на Айнтрахт са арестувани в Севиля

Петима привърженици на Айнтрахт са арестувани в Севиля

Петима запалянковци на Айнтрахт (Франкфурт) са били арестувани заради прояви на насилие в Севиля преди финалния мач в турнира Лига Европа срещу Рейнджърс, потвърдиха от полицията в сряда. Задържаните са били сред група от 200 фенове на германския отбор, които през нощта са атакували привърженици на шотландския отбор, а след това са хвърляли запалителни предмети, маси и бутилки по представители на органите на реда. 

"Ще има сериозни проблеми около двубоя. Това е най-трудният за охрана мач в последните години", заяви пред медиите шефът на местната полиция Хуан Карлос Кастро. 

Близо 100 000 фенове на Рейнджърс пристигнаха в Испания за финала срещу Айнтрахт, а над 50 000 запалянковци на германския отбор вече са в Севиля. Само по 10 000 привърженици на всеки от отборите получиха билети за решителния двубой от втория по сила турнир. 

"Има твърде много хора и много алкохол, а повечето от феновете нямат билети. Всичко това ни създава доста проблеми", каза още Хуан Карлос Кастро. В града има две специални зони за двубоя тази вечер, но властите очакват много от запалянковците да гледат мача в нощните барове в Севиля.

Още от Футбол свят

Виж всички