Мартин Сурилов дебютира със Ситроен C3 Rally 2

Мартин Сурилов дебютира със Ситроен C3 Rally 2

Българският екипаж Мартин Сурилов/Здравко Здравков (MS Rally Team, Ситроен С3 Rally 2) ще дебютира с новия си автомобил в третия кръг от румънския шампионат - рали “Арджеш”. Двамата спечелиха през октомври 51-ото издание на рали “Стари столици”, а за новия сезон се сдобиха с конкурентен автомобил от категорията R5.

“Това ще е първият ни старт с новия автомобил - заяви за Sportal.bg Мартин Сурилов. - Направили сме 40 километра тестове, което е крайно недостатъчно, така че в хода на ралито ще свикваме с колата. С3 Rally 2 е много по-сериозен рали автомобил в сравнение с Мицубиши-то, което карахме досега, на друго ниво е. Амбицията ми е да завърши успешно, за да се развиваме с този автомобил.”

Програмата на рали “Арджеш” включва 9 скоростни отсечки в събота и неделя, като най-дълъг е първият етап “Видрау” (27 километра), а в маршрутът е включен и етап в известния проход Трансфагарашан, който е дълъг 15 километра. Общата дължина на скоростните отсечки е 130,5 километра.

Заявка за рали “Арджеш” е подала и трикратната европейска рали шампионка Екатерина Стратиева (навигатор Георги Аврамов, Опел Корса Rally4), като екипажът е заявен за румънския шампионат на асфалт.

Организаторите на ралито са получили общо 77 заявки, като на старт се очакват най-силните румънски пилоти: Симоне Темпестини, Себастиан Барбу, Адриан Теслован, Богдан Кузма, Андрей Гъртофан и др, а в списъка със заявки присъстват 10 автомобила версия R5.

От началото на сезона във всяко едно рали от румънския шампионат стартират български екипажи. Игнат Исаев/Йордан Йорданов със Шкода Фабия R5 спечелиха първия кръг, във втория Антон Титов/Динко Георгиев (Шкода Фабия R5) завършиха на 19-о място в генералното класиране, а Екатерина Стратиева и Георги Аврамов - на 25-а позиция в общото подреждане и на 10-о място в своя клас.

Снимки: профили на пилотите в социалните мрежи и FRAS

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти