Киелини: Време е да дам възможност на младите да разперят криле

Ветеранът Джорджо Киелини се сбогува емоционално с тифозите на Ювентус по време и след края на мача с Лацио (2:2). След 17 години в клуба защитникът взе решение, че е време да си тръгне. Той смята, че така ще даде шанс на някои от по-младите играчи в отбора да разперят криле и да покажат на какво са способни.

"Дебютът ми бе срещу Месина, като влязох на мястото на Павел Недвед. Това бе началото на дългата история, която ме доведе дотук. Тръгвам си с голяма радост и спокойствие, защото взех това решение преди месеци, не преди седмици или дни. Винаги съм казвал, че искам да си тръгна, когато съм на върха и гледайки кариерата, която имах, смятам, че го постигнах. Това бе трудна година за Ювентус, но аз отново успях да докажа, че все още мога да играя на най-високо ниво. Това ме накара да взема решение да се оттегля, за да направя място за младите. След като досега те бяха обгрижвани и пазени, вече е време да поемат повече отговорност. Наясно съм, че аз пречех на някои от тях да се развиват, но сега те ще могат да разперят криле и да полетят, а аз ще ги подкрепям винаги", заяви Киелини.

Бранителят имаше договор с Юве до 2023 година, но една от причините да реши да си тръгне по-рано е неуспехът на Италия да се класира за Световното първенство в Катар.

"Ясно е, че това ускори нещата. Планът ми бе да завърша кариерата си след Световното първенство, защото след спечелването на Евро 2020, вярвах, че мога да играя и в Катар. Сега ще мога да дам път на други играчи, но истината е, че нещата не се развиха така, както исках. Оставям Ювентус и националния отбор в добри ръце, с млади и талантливи играчи, които са готови да поемат щафетата", допълни ветеранът.

Накрая той загатна, че обмисля предложения от МЛС в САЩ.

"Наистина не знам къде ще отида. Предстои ми важно решение. Да натрупаш опит в чужбина може да те обогати както в професионален план, така и на културно ниво. Така че съм склонен да опитам нова култура, която е различна от живота в Ювентус, който толкова много обичам. Ще обсъдя ситуацията със семейството ми и скоро ще решим", завърши Киелини.

Още от Футбол свят

Виж всички