Ford показа електрическия E-Transit Custom

Ford показа електрическия E-Transit Custom

С представянето на електрическия E-Transit Custom, Ford направи още една важна стъпка в трансформацията и електрификацията на лекотоварната гама на марката. Производството на E-Transit стартира през март тази година, а E-Transit Custom е вторият от четирите изцяло електрически автомобила, които Ford ще представи на пазара до 2024 година. Изцяло електрическият наследник на най-продавания ван в Европа е проектиран от самото начало да е част от екосистемата Ford Pro за подобрена продуктивност и решения с добавена стойност. E‑ Transit Custom ще е съвместим със софтуерните решения Ford Pro и ще се ползва от услугите на платформата за зареждане, обслужване и финансиране, с което се подпомага постигането на по-дълъг работен период и намаляване на оперативните разходи.

Пробегът на електрическия ван ще е до 380 километра с едно зареждане на бързозарядни станции и пълен капацитет на теглене, отговарящ на този на конвенционалния модел.

“Това е преломен момент за операторите на търговски превозни средства в Европа и още една изключително важна, успешна реализация на нашите амбиции за Ford Pro - заяви споделя Ханс Шеп, генерален мениджър,  Ford Pro, Европа. - Най-продаваният ван в Европа вече е електрически, а оперативните ползи от подобрената продуктивност, които услугите на Ford Pro ще предложат в цяла Европа не са преувеличени.“ 

След задълбочен анализ на клиентски проучвания и за да се гарантира, че E-Transit Custom предоставя несравнимо клиентско изживяване, моделът е оборудван с ProPower Onboard технология: вграден генератор, който действа като мобилно захранване за инструменти, осветление и други професионални уреди и устройства.

По-рано тази година Ford обяви, че до 2024 г., четири нови, изцяло електрически автомобила, ще се присъединят към двутонния ван E-Transit, като част от емблематичното семейство Transit, включително Transit Custom и Transit Courier, както и Tourneo Custom и Tourneo Courier. 

Ford пуска три електрически модела до 2024
Ford пуска три електрически модела до 2024

Производството на изцяло електрическия E-Transit Custom ще стартира през втората половина на 2023, като част от най-широката Transit Custom гама предлагана някога в Европа. Повече продуктови детайли ще бъдат обявени през септември тази година. 

Електрическата Puma идва от Румъния
Електрическата Puma идва от Румъния

Всички варианти на Ford Transit Custom се произвеждат от Ford Otosan, джойнт венчър предприятие на Ford в турската провинция Коджаели. Това е домът на европейското производство на Transit. Стартът на производството е част от предварително обявената инвестиция от 2 милиарда евро в съоръжения на Ford Otosan. Ford, SK On Co., Ltd.  и Koç Holding наскоро подписаха меморандум за разбирателство, за създаване на еднa от най-големите производствени мощности в Европа за батерии, предназначени за лекотоварни автомобили.  Целта е производството да започне през 2025 г. с годишен капацитет от 30 до 45 гигаватчаса.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти