Електрическата Puma идва от Румъния

Електрическата Puma идва от Румъния

Изцяло електрическата версия на популярния SUV Ford Puma ще се появи през 2024 година и ще е важна част от плана на компанията Model e за електрифициране на гамата на гиганта, в който влизат още два по-големи SUV модела на ток и четири нови електрически ванове и бусове.

Според британското списание Auto Express, Puma EV ще дели определен брой компоненти с новите електрически Transit Courier и Tourneo Courier, като моделът ще бъде изграден на платформата Global-B за по-ниски разходи.

Електрическият вариант на Puma няма да получи кой знае какви промени в дизайна, но все пак ще има такива - затворена радиаторна решетка, дневни LED светлини и по-ниско разположена предна броня. Предполага се, че пробегът на електромобила ще е около 320 километра с едно зареждане на батерията.зк

Ford пуска три електрически модела до 2024
Ford пуска три електрически модела до 2024

Този модел ще се произвежда в завода на Ford в Крайова, Румъния, а другите два нови електрически SUV автомобила - модел от средния клас и по-спортен кросоувър ще се сглобяват в Кьолн. Заводът в Германия ще произвежда само електромобили след кра на модернизацията му, в която Ford инвестира почти 2 милиарда евро. За разлика от Puma моделите, произвеждани в Кьолн ще бъдат качени на модулната платформа на Volkswagen за електромобили MEB.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти