София Балкан и Левски започнаха с победи на държавното по баскетбол на колички

София Балкан и Левски започнаха с победи на държавното по баскетбол на колички

София Балкан и Левски започнаха с победи VII Държавно първенство по баскетбол на колички. Двата тима победиха третия участник – Черно море Тича и оставиха битката за първото място от първия турнир в София за утре. Двубоят между столичните тимове е с начален час 10:00 в зала „Триадица“. 

В първия мач за деня Левски стартира защитата на титлата си с успех с 61:41 срещу варненския отбор. С 25 точки, 11 борби и 8 асистенции се отличи Георги Иванов, който бе трансфериран от италианския Реджо Калабрия. С 18 точки и 19 борби се отличи капитанът Димитър Костов. За варненци 20 точки наниза Мартин Иванов. 

В този мач няколко играчи направиха своя дебют в първенството. Ахмед Ахмед и Тимшел Костадинова вкараха съответно 5 и 6 точки в първите си мачове за Черно море Тича. Георги Ташев и Атила Моталиб пък за пръв път се състезаваха за отбора на Левски. 

Във втория мач за деня София Балкан също надви Черно море с 47:34. Илиян Атанасов вкара 10 точки за победителите, а Ивайло Петров и Григор Иванов записаха по 8. За Черно море Мартин Иванов наниза нови 15 отчки, а Христо Мисляков се отличи с 13.

Още от Баскетбол

Виж всички