Танците като забавна алтернатива на активния начин на живот

Танците като забавна алтернатива на активния начин на живот

В събота, 14 май Южният парк ще затупти в ритъма на танците с първото за годината издание на „Нестле за живей активно! Танцувай с нас!“. Защо танците могат да се превърнат в забавна алтернатива на активното движение в ежедневието и какво свързва хорото със зумбата? Потърсихме за отговор Нели Ангелова, директор Комуникации на Нестле, Югоизточен пазар

За първи път инициативата „Живей активно“ се обръща към танците. Какво доведе до подобно решение?

Динамичната реалност, в която живеем, изостря силно нуждата да намерим баланс във физическо и емоционално отношение. И същата реалност показва ясно, че практикуването на някакъв вид танци поне веднъж в седмицата е реалност за много хора. Зад танца стоят движение, емоция, чувственост, социално общуване и всичкото това ги прави предпочитан начин за разтоварване и тонизиране на тялото и духа.

Какви танци ще бъдат представени в събота? 

Цялата палитра от традиционни танци като хоро, ориенталски танци до хип хоп и кей поп. А на финала имаме амбицията предизвикаме и участници, и публика да се включат в най-активната ръченица, така че заповядайте.

Хоро или зумба?

А защо не и двете?

Все по-често се оправдаваме, че времето не ни стига за нищо. Вярвате ли, че ще успеете да провокирате повече хора да се обърнат към танците като забавна алтернатива за по-активен живот?

Ако не вярвахме, нямаше да заставаме зад „Нестле за Живей активно“ толкова дълги години, от 2006 насам. Да, виждала съм много учудени или скептични погледи през годините на хора, които са минавали покрай някоя от нашите локации, където се е случвало нещо, но съм и виждала, че много от тях са се връщали, други забавяли ход очевидно повлияни от видяното там. И да, времето не стига, защото само добавяме по нещо отгоре на ежедневните си ангажименти, но забелязвам, че много хора и вярвам, че има още толкова други много, в които ще запалим  искрата за свободата от движението, имено чрез танците. 

През годините инициативата привлече стотици партньори и посланици? Какво според вас ги печели за каузата?

Въпреки, че скептицизмът е наша национална черта и „все търсим под вола теле“, вярвам, че се доказахме като компания, която не  търси бизнес облаги от инициативи като „Нестле за Живей активно.“ Факт е, че партньорите, които се присъединяват към нас, искат да допринесат с нещо допълнително - от открит волейболен мач, демонстрации по йога до заставане начело на вело поход. И тези примери нарастват през годините. Това доказва истинността на тази кауза. А  част от нашата човешка природа е стремежът да оставим нещо за поколенията след нас. И какво по-добро нещо за бъдещето от едно здраво поколение.

Още от Спорт и бизнес

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти