Тен Хаг разкри кога е решил да поеме Ман Юнайтед

Тен Хаг разкри кога е решил да поеме Ман Юнайтед

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг разкри кога е взел решението да напусне Аякс и да поеме "червените дяволи". Той говори по темата, след като изведе гранда от Амстердам до титлата в Нидерландия.

"Не беше толкова отдавна. Имах разговор с Ман Юнайтед по време на последната пауза за национални отбори в края на март. Тези разговори бяха толкова добир, че получих усещането, че искам да приема това предизвикателство. След това започна да се избистря в съзнанението ми и взех решението да напусна Аякс", обясни Тен Хаг.

Наставникът знае, че го чака много работа на "Олд Трафорд", но готов за това: "Това е трудно, но страхотно предизвикателство. Това е най-красивото нещо - има нещо да се гради и да се печели. Манчестър Юнайтед е толкова голямо име във футболната история. Това е клуб с име, слава и привлекателстност. Историята е впечатляваща, възможностите са огромни".

"Знам, че Манчестър Юнайтед мина през много взискателен процес в търсенето на нов треньор. Те знаеха много за мен, бяха ме проучили, бяха събрали информация, бяха говорили с хора, които са работили с мен. Последваха серия от разговори. Така че не беше бързо решение от тяхна страна, както и от моя", допълни Тен Хаг.

Още от Футбол свят

Виж всички