Бом Бок постави успешно начало на участието си в плейофите на НАЛБ

Бом Бок постави успешно начало на участието си в плейофите на НАЛБ

Бом Бок посегна с една ръка към полуфиналите в Трета дивизия на НАЛБ. Тимът спечели първия мач от серията срещу Пистолет с крайното 63:58, след като навакса двуцифрено изоставане в последната четвърт. По този начин Бом Бок се сдоби с преднина от 1-0 победи в четвъртфиналната серия. Вторият мач ще се състои на 18 май от 20:00 часа.

Отборът на Бом Бок показа характер в последните седем минути от редовното време, когато трябваше да се справя с двуцифрен пасив, след като Юлиан Николов донесе аванс от 11 точки на Пистолет при 39:50. Символичните домакини взеха мерки и само за около две минути и половина скъсиха дефицита си на две точки, а веднага след това капитанът на тима Стефан Стоянов върна предимството в ръцете на Бом Бок при 55:54 след три точно изпълнени наказателни удара. Юлиан Николов отново се прояви и реализира за 56:58 в полза на Пистолет с оставащи две минути на таблото, но в оставащите 120 секунди Бом Бок записа серия от седем безответни точки по пътя към победата с крайното 63:58.

Николай Мораров стана най-резултатен за победителите с 18 точки и 6 борби. Стефан Стоянов се включи от пейката с дабъл-дабъл от 14 точки и 12 борби, Георги Брестнички вкара още 13 точки плюс 8 асистенции, а Павел Мичев добави още 10 точки и 10 овладени топки.

Орестис Скулудис приключи със 17 точки и 5 борби за отбора на Пистолет, докато Юлиан Николов се разписа с 14 точки.

Снимка: НАЛБ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти