Рилов се отказа да обжалва наказанието на FINA

Рилов се отказа да обжалва наказанието на FINA

Двойният олимпийски шампион по плуване на Русия Евгени Рилов няма да обжалва отстраняването от състезания, наложено му от Международната федерация по плуване (FINA) заради участие в митинг, проведен от президента на страната Владимир Путин в подкрепа на инвазията в Украйна.

Руската федерация по плуване потвърди, че Рилов, носител на олимпийските титли на 100 и 200 метра гръб от Токио 2020, няма да оспорва деветмесечната забрана, дадена му от FINA.

“Реших да не подавам жалба, тъй като процесът може да се проточи дълго време“, каза Рилов пред официалната руска държавна информационна агенция ТАСС.

Тъй като руските и беларуски спортисти и официални лица вече са изключени от всички събития на FINA до края на годината, Рилов на практика получи допълнителна забрана за по-малко от месец, тъй като в момента може да се състезава от средата на януари 2023 г.

Рилов беше един от няколкото големи руски спортисти, които присъстваха на политическия митинг в Москва, наречен "За свят без нацизъм" - по случай осмата годишнина от анексирането на Крим на стадион "Лужники" в Москва на 18 март.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти