Арестуваха държавен служител за обир на дома на Бензема

Арестуваха държавен служител за обир на дома на Бензема

Три години по-късно в Албания беше задържан соченият за извършител на обира на дома на Карим Бензема от 2019 година. На 27 февруари 2019 година, докато нападателят беше на терена за Реал Мадрид в дерби срещу Барселона, в къщата му беше регистрирано влизане с взлом.

Сега полицията в Албания, с помощта на Интерпол, арестува мъж на име Алфред Продани, за когото има информация, че е извършил обира. Любопитното е, че въпросният човек работи за местното правителство в ролята си на директор на Държавната компания за водоснабдяване и канализация.

Алфред Продани

Продани е сочен за лидер на организирана престъпна група, отговорна за още 40 обира в Испания от 2013-та година насам. Самият албанец отрича участие в подобна схема, но според “Ел Периодико” доказателствата срещу него са неоспорими.

Иначе още през тази 2019-а година бившият премиер на Албания Сали Бериша обвини Алфред Продани, че е главно действащо лице във въпросните кражби.

“Той обра Бензема и го направиха директор. Ако успее да обере и Меси, ще го издигнат до министър”, пошегува се Крешник Спахиу, лидер на националистическата албанска партия “Червено-черен съюз”.

Иначе наскоро - през изминалия януари, домът на Бензема отново стана жертва на крадци. Няма информация дали Продани е замесен и в това престъпление.

Бензема води битка и извън терена
Бензема води битка и извън терена

Гледайте всички мачове от испанската ЛаЛига, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти