Куп атлетически звезди ще участват в Пуерто Рико

Куп атлетически звезди ще участват в Пуерто Рико

Дузина олимпийски и световни медалисти в атлетиката ще участват на международния атлетически турнирв Пуерто Рико на 12 май. Сред тях е и представителката на домакините Джасмин Камачо-Куин. Олимпийската шампионка на 100 метра с препятствия и водачка в световната ранглита за сезона с 12.39 секунди ще се изправи срещу №2 в планетарната листа за сезона Тониа Маршал, която има 12.46 сек, а през миналия месец постигна и 12.36 сек, но със силен попътен вятър. 

Камачо-Куин ще се изправи още срещу тренировъчната си партньорка Тиа Джонсън, световната шампионка за 2015 г. Даниел Уилямс и срещу рекордьорката на САЩ в зала Шерика Нелвис. 

“Не можех да бъда по-развълнувана от тази възможност да се състезавам пред моите хора. Нямам търпение да направя шоу за родната публика”, сподели оимпийската шампионка.  

Илейн Томпсън-Хера

Илейн Томпсън-Хера е другата олимпийска шампионка, която ще стартира в Пуерто Рико.  

На 110 метра с препятствия един срещу друг ще се изпряват последните двама олимпийски шампиони - ямайците Хенсъл Парчмънт (Токио 2020) и Омар Маклауд (Рио де Жанейро 2016). Компания ще им прави и американецът Девън Алън, който е и играч по американски футбол. 

В сектора за овчарски скок ще се появят олимпийската шампионка от Рио Катерина Стефаниди и двукратната световна шампионка в зала Санди Морис.  

Райън Краузър

Двукратният олимпийски шампион в тласкането на гюле и световен рекордьор в дисциплината Райън Краузър е другото голямо име, което ще стартира в Пуерто Рико. 

Носителят на две олимпийски и четири световни титли в тройния скок Крисчън Тейлър, който ще направи своето завръщане в сектора след претърпяна операция на ахилеса през миналата година, ще се изправи срещу своя сънародник и дългогодишен съперник Уил Клей. 

Световният и олимпийски шампион на 400 метра Стивън Гардинър ще бяга 300 метра, а носителят на три олимпийски медала на 400 м, сред които и един златен, Кирани Джеймс ще се изправи срещу олимпийския първенец на 800 м Емануел Корир. 

Съзвездието от олимпийски шампиони в Пуерто Рико ще допълни златната медалистка на 800 метра от Токио Атинг Му. 

 

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички