Гледай на живо

Очаквайте: „108 години Левски“ - поднасяне на цветя на Могилката от играчи, ръководство и легенди на клуба

67 българи ще участват на международния турнир "Петко Сираков - Иван Илиев"

67 българи ще участват на международния турнир "Петко Сираков - Иван Илиев"

67 български борци ще стартират на турнира "Петко Сираков - Иван Илиев" за юноши и девойки до 23 години в залата на град Горна Малина. Надпреварата ще се проведе от 12 до 15 май.

В класическия стил на тепиха ще излязат Денис Демиров, трети на европейското за юноши, Борислав Кирилов, европейски шампион за кадети през 2021-а, Иво Илиев, трети на европейското до 23 години през 2019-а.

В свободния стил сили ще мерят братята Иво и Виктор Тисови, както и Иван и Радомир Стоянови, които наскоро станаха шампиони на България. Ще стартира и европейският вицешмапион за кадети от 2021-а Сали Салиев.

При девойките са заявени Сезен Белберова, трета на европейското до 23 г. през 2019-а, както и шампионките на България Емине Осман, Назифе Таир, Фатме Мандева, Мирослава Атанасова, Мими Танева, Даниела Бръснарова.

В 24-о издание на надпреварата участие ще вземат над 120 борци от 10 държави. С пълни отбори ще бъдат отборите на Турция, Казахстан и България, а Иран - в класическия стил. У нас пристигат състезателите на Австрия, Белгия, Гърция, Унгария, Иран, Израел, Казахстан, Литва. Всички участници ще бъдат настанени в хотел "Рамада" в София, а българските отбори Ц в хотел "Диана 3".

Официалното откриване е на 12 май, четвъртък, от 16:30 часа. Схватките започват от 10:00 часа.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти