Доминация за европейците в ден №1 на MSI

Доминация за европейците в ден №1 на MSI

Измина първият ден от големия League of Legends турнир Mid-Season Invitational, който се играе в Бусан, Корея. Всички първенци от регионалните лиги са разпределени в три групи, като цяла седмица те ще се борят за класиране към плейофите. Шампионатът ще продължи до края на месец май, когато ще се изиграе големият финал.

Състезателният ден беше открит с битка между T1 и Saigon Buffalo. Началните минути преминаха с доминация от страна на "бизоните". При достигането на по-късните етапи от двубоя обаче, корейците започнаха да играят своята игра, като това им донесе пълен контрол над картата. Накрая Zeus разби фонтана на виетнамците и така T1 си тръгнаха с победата.

Втората среща между DFM и Team AZE приключи с лесен успех за японците. През цялото време те диктуваха темпото на игра, а благодарение на Yutapon, се прибраха и с точка в откриващия ден. 

Геймърите от G2 Esports изиграха два феноменални двубоя, като успяха да надвият ORDER и Evil Geniuses. Първата игра изглеждаше загубена за европейците, но те успяха да откраднат барона и впоследствие да вземат победата. Схватка №2 се оказа доста по-лесна за G2, които съумяха да вземат първото за турнира дерби срещу американския състав. Размус "caPs" Борегард отново беше главен виновник за успешните резултати на отбора. 

В останалите две срещи премериха сили тимовете на Istanbul Wildcats - RNG и RED Canids - PSG Talon. RNG и RED просто премазаха съперниците си и така поведоха в тяхната група.

Ето всички резултати: 

Група "А" 
T1 (Корея) - Saigon Buffalo (Виетнам) 1:0 
Team AZE (Латинска Америка) - DMF (Япония) - 0:1 

Група "Б" 
Istanbul Wildcats (Турция) - RNG (Китай) 0:1 
RED Canids (Бразилия) - PSG Talon (Хонконг) 1:0 

Група "В" 
ORDER (Австралия) - G2 Esports (Европа) 0:1 
Evil Geniuses (Северна Америка) - G2 Esports (Европа) 0:1

Aвтор: Йоан Иванов

Още от eSports

Виж всички