Водеща фигура в Борусия (Д) с коментар за Холанд и Белингам

Изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке заяви, че клубът не може да се бори с най-богатите отбори в света, когато те пожелаят някой футболист, но може да го направи за 18-годишен играч като Джуд Белингам, който обича да носи фланелката на "жълто-черните". Борусия (Дортмунд) е пред раздяла с нападателя Ерлинг Холанд, който ще се насочи към английския Манчестър Сити.

"Такава е ситуацията при нас, защото, когато даден играч се представя много добре, трябва да се борим с големи, големи клубове с олихарси зад гърба си", заяви Вацке в интервю за телевизия CNN. "Не можем да победим в такава битка, но можем да победим в битката за 18-годишен футболист като Джуд Белингам, защото този футболист обича да играе за Борусия (Дортмунд), защото ние винаги имаме подкрепата на 80 хиляди души на стадиона, атмосферата е много добра и клубът знае как да развива млади играчи", коментира още Вацке.

Ханс-Йоахим Вацке

"Това е нашият начин. Имаме добър отдел, който намира млади играчи всеки ден, но също така е важно, когато вземеш даден футболист, да можеш да го развиеш и мисля, че винаги се получава или поне повечето пъти", каза още Вацке.

Борусия (Дортмунд) предлага нов договор на Белингам
Борусия (Дортмунд) предлага нов договор на Белингам

Той бе категоричен, че Борусия ще намери заместник за Ерлинг Холанд. "Решението е негово, но нашият клуб играе футбол от 113 години и 111 от тях са без Ерлинг. Имахме Роберт Левандовски, после дойде Пиер-Емерик Обамеянг, а след това Ерлинг Холанд. Може да сте сигурни на 100 процента, че ще намерим следващия такъв футболист", добави изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд).

Още от Футбол свят

Виж всички