Центърът на Армани Милано Кайл Хайнс избран за най-добър защитник на редовния сезон в Евролигата

Центърът на Армани Милано Кайл Хайнс избран за най-добър защитник на редовния сезон в Евролигата

Центърът на Армани Милано Кайл Хайнс беше избран за най-добър дефанзивен играч от старши треньорите на Евролигата по баскетбол за мъже. Хайнс е част от най-добрия дефанзивен отбор в състезанието, тъй като Армани допусна най-малко точки в двубоите от турнира - средно 71.9 на мач.

Със своите 35 години Хайнс е и най-възрастният играч, получавал наградата. Цялостната му активност в отбрана впечатли старши треньорите на Евролигата, които се съгласиха колко трудно е да се отбележи кош срещу Армани, когато Хайнс е на паркета.

Преди това Хайнс спечели наградата за най-добър защитник на Евролигата с ЦСКА Москва през 2016 и 2018 година.

Наградата за изгряващата звезда от Евролигата ще бъде обявена в сряда, последвана от първия и втори отбор на сезона в Евролигата в четвъртък и петък. Носителите на наградата за МВП и за първи път трофея за треньор на годината "Александър Гомелски" ще бъдат връчени на церемонията по време на финалната четворка на Евролигата в Белград (Сърбия).

Втори след Хайнс е Валтер Таварес от Реал Мадрид.

Този сезон центърът на Армани Милано има средно 8.0 точки. 5.3 борби, 1.8 асистенции, 0.7 отнети топки и 0.7 чадъра за средно 24 минути на мач.

Хайнс става вторият играч, избиран за най-добър защитник на Евролигата три пъти. Първият беше Димитрис Диамантидис от Панатинайкос (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011), който го спечели шест пъти.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти