Видабаскет се завръща в мъжкия баскетбол

Видабаскет се завръща в мъжкия баскетбол

Видабаскет отново ще има отбор при мъжете. От клуба подадоха заявка за участие в регион Център на ББЛ А и ББЛ Б група през следващия сезон. 

За последно Видабаскет участва в А група през сезон 2019/2020, когато обаче тя още се провеждаше в стария формат. След това от клуба заявиха, че ще продължат да развиват само детско-юношеската школа, тъй като по финансови причини не могат да си позволят участие на мъжки отбор в първенството.

В края на февруари тази година обаче, от Видабаскет обявиха, че са намерили нов спонсор, както и ще имат подкрепа от Общината. Освен постигането на финансова сигурност и развитие на школата, една от поставените цели бе именно завръщане на мъжкия отбор в държавния шампионат.

Интересното е, че освен Видабаскет, заявка за участие през новия сезон подаде и друг отбор от града – XXI век Видин, който обаче е изявил желание да се включи в ББЛ В група.

Крайният срок за записване в първенствата на ББЛ е 31 май, 2022 година. Всеки тим, който иска да се включи, трябва да подаде онлайн своята заявка. За момента най-активни продължават да бъдат отборите от региони Запад и Юг.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти