БФС обучава още 12 съдии за ВАР, ще раздава топки на школи

БФС обучава още 12 съдии за ВАР, ще раздава топки на школи

Българският футболен съюз продължава усилията си за повишаване на стандартите в родното съдийство. От вчера в Национална футболна база „Бояна“ започна обучението на нови 12 съдии с VAR технологията, които ще получат лицензите си преди началото на следващия сезон, както и на още 12 млади и перспективни български рефери, чиято амбиция е в най-скоро време също да се сдобият с правото да ръководят мачове на най-високо ниво у нас. 

Програмата стартира с теоретична част, в която се включиха шестима кандидати за главни VAR арбитри, както и шестима асистенти, които ще бъдат сертифицирани за AVAR съдии. До края на седмицата всички те ще преминат през тренировки със симулатор, а след това им предстоят практически упражнения на терен. 

В края на май ще получат възможност да ръководят и реални двубои с участието на юношески отбори от софийски клубове – Славия, Локомотив (Сф), Барокко, Септември (Сф), ЦСКА 1948, РД Спорт, Царско село, ДИТ и РМФ, които ще получат по 10 футболни топки от Българския футболен съюз за участието си в проекта.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти