Karmine Corp стана шампион на Европа

Karmine Corp стана шампион на Европа

Отборът на Karmine Corp победи LDLC OL в големия финал на EU Masters Spring с убедителното 3:1. Френската организация се сдоби с трета поредна титла в едно от най-престижните европейски състезания по League of Legends, след като доминираше през цялата 2021. Kcorp изпитваше огромни затруднения в класирането си на плейофите, но в крайна сметка този успех ги направи един от най-големите отбори в Европа, като дори президентът Емануел Макрон ги поздрави наскоро. 

Съставът на звездата Мартин "Rekkles" Ларсон влезе в срещата като аутсайдер заради слабия си сезон във френската лига, където те завършиха на трето място, а съперниците им от LDLC триумфираха. Тимът, подкрепян от Олимпик Лион, от своя страна беше почти сигурен победител. Те останаха непобедени до финалната среща, след уникална серия от 12-0 в плейофите. Битката започна с победа в игра №1 от страна на LDLC. Главен виновник за нея беше Томас "Exakick" Фуку, който донесе играта на състава си след прекрасен мач с Aphelios. От тук нататък обаче Kcorp взе нещата в свои ръце и успя да надделее в следващите три битки. 

Легендата Rekkles изигра още един страхотен двубой, след като във всички битки, той умря само веднъж и записа невероятния резултат от 16-1-25.

Първото място в Европа донесе на Karmine Corp 40 000 евро от наградния фонд.

Aвтор: Йоан Иванов

Още от eSports

Виж всички