"Регата Варна Ченъл Къп" се завръща

"Регата Варна Ченъл Къп" се завръща

Осмото издание на единствената по рода си регата Varna Channel Cup ще се проведе във Варна между 21-24 май. Най-зрелищното ветроходно състезание в България отново ще доближи макисмално спинакери и публика в морска надпревара, включваща гонка в канала на варненското езеро. Събитието се организира от яхт клуб “ЛЗ яхтинг 1991”, под егидата на Община Варна.

Това е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро, което позволява публиката да види съвсем отблизо, от брега на Аспарухово, преминаващите на една ръка разстояние килови яхти.

Събитието е любима атракция за фотографи и любители на дронове, които снимат яхтите в канала, от Аспарухов мост, Морската градина и близките плажове.

Очаква се в надпреварата да се включат около 300 ветроходци на 40 яхти от различни ORC и IRC класове.

„Тази година сме решили първият състезателен ден 22 май да бъде отреден на най-зрелищната гонка – тази канал-езеро, в която екипажите минават под Аспарухов мост, така се надяваме в събота хората да се разходят до парка в Аспарухово и да станат свидетели на този неповторим спектакъл. В празничният 24 май яхтите ще са в акваторията на Варненски залив за радост на всички граждани и гости на града излезли да се разходят в Морската градина. “Регата Варна Ченъл Къп” се превърна в един от символите на град Варна и значимо събитие за целия ветроходен сезон, a публиката става все по-многобройна“ – споделя организаторът Лъчезар Братоев от яхт клуб “ЛЗ яхтинг 1991”.

Удобни места за наблюдение:
21 май от 15:00 до 17:00ч.
Pro-Am Race Морска градина, Вълнолом

22 май от 11:00 до 18:00ч.
Кв. Аспарухово – Южен бряг на канала
Морска гара- Варна - пешеходна зона

23 май от 10:00 до 18:00ч.
Морска градина, Вълнолом

24 май от 10:00ч.— 17:00
Централен плаж

Морско казино, Вълнолом

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти