Джейкъбс преди спринтьорската битка с Оманяла: Всичко е възможно

Джейкъбс преди спринтьорската битка с Оманяла: Всичко е възможно

Олимпийският шампион на 100 метра Ламонт Джейкъбс кацна в Найроби преди съботния атлетически турнир Kip Keino Classic. Джейкъбс, който е и световният шампион на 60 метра в зала, пристигна в Кения няколко часа след като легендарната ямайска спринтьорка Шели-Ан Фрейзър-Прайс кацна на международното летище Джомо Кениата в сряда вечерта.

Появата на италианеца на кенийска земя предизвика сериозен интерес, тъй като местните фенове очакват с нетърпение битката с африканския рекордьор Фердинанд Оманяла и американския сребърен медалист на 100 метра от Олимпийските игри Фред Кърли.

27-годишният италианец каза, че е наясно, че Оманяла, най-бързият човек в Африка, се е заклел да го победи.

“Четох за неговите настроения и знам, че всичко е възможно. Харесвам подобни предизвикателства, защото са добри за състезанието“, коментира Джейкъбс при пристигането си.

Той призна, че Оманяла, който има личен рекорд от 9.77 секунди, е добър бегач, но каза, че е готов да се състезава срещу него.

“Срещнах го веднъж на 60 м по време на World Indoor Tour през февруари, но Оманяла предпочита 100 м. Очаквам с нетърпение да се състезавам отново с него. Нямам търпение“, добави Джейкъбс при пристигането си.

Миналата година стартът на 100 метра при мъжете в Найроби беше спечелен от американеца Трейвън Бромел с 9.76 секунди, а Оманяла завърши втори с 9.77 секунди.

Още от Лека атлетика

Виж всички