Кубрат Пулев: Ако Тервел победи Сергей Ковальов, очаквам мач за световната титла

Кубрат Пулев: Ако Тервел победи Сергей Ковальов, очаквам мач за световната титла

Най-добрият български боксьор в тежка категория при професионалистите Кубрат Пулев и брат му Тервел Пулев тренират сериозно преди поредните си важни битки в САЩ, които ще се проведат на 14 май в Ингълуд в Калифорния. 

Тервел Пулев излиза в главната среща на боксовата гала срещу бившия световен шампион в средна категория Сергей Ковальов. 

"Тренираме здраво и се подготвяме, защото двата мача са сериозни и не се знае развоя. Трябва да имаме целия арсенал от оръжия, за да може във всяка една ситуация да реагираш. Играта се мини в движение и не всичко можеш да предвидиш преди мача", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ. 

Подготовката на братята вече навлезе в интензивна фаза.

Тервел Пулев: С Кубрат не правим спаринги
Тервел Пулев: С Кубрат не правим спаринги

"В града на бокса има много спаринг партньори. Ще намерим точните, за да са най-близко до нашите противници", поясни той.

Съперник на Кубрат трябваше да бъде руснакът Андрей Федосов, но беше сменен. След две седмици българинът ще се изправи срещу Джери Форес. Американецът е на 34 г. и има 32 мача на професионално ниво - 26 победи, 20 с нокаут, 4 загуби и 2 равенства.

Кобрата: Това вече не е само моята битка, а нашата
Кобрата: Това вече не е само моята битка, а нашата

"Аз смятам, че съм достатъчно опитен, че да мога да изляза от всяка една ситуация. Надявам се всичко да мине безпрепятствено", допълни той.

Кубрат има 30 мача - 28 победи и 2 загуби, които дойдоха в двубои за световната титла срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

"Всеки противник се качва за победи и всеки може да я постигне. Въпрос на един удар. Затова боксът е толкова интересен и зрелищен", добави той.

Двубоят на Тервел ще бъде централният мач в програмата. Негов съперник е бившият световен шампион Сергей Ковальов.

"Много труден съперник. Ако успее да го преодолее, ще бъде огромен успех за България и за него самия. Това ще го изстреля нагоре в ранглистата. Предполагам ще има след това и мач за световната титла. Надявам се да победи. Противникът му е опитен, труден и обигран. Тервел има необходимия опит, който да му донесе самоувереност. Напълно в реда на нещата е да победи, защото премина много мачове. Надяваме се да продължава да няма загуба", завърши той.

Още от Бойни спортове

Виж всички