Оспорван първи ден на Шампионската лига по ветроходство на Искър

Оспорван първи ден на Шампионската лига по ветроходство на Искър

При перфектни за практикуване на ветроходен спорт условия стартира първият състезателен ден в BORA Sailing Champions League. 

Шампионската лига по ветроходство, която за първа година стартира на язовир Искър, се провежда между 30 април и 2 май край комплекс Будното около на язовир Искър. 

В събота се проведоха девет рунда между десетте участващи отбора. Настроението е приповдигнато точно като за начало на сезон и състезателите нямат търпение да премерят сили в бързите и динамични гонки, които форматът предполага. 

В този първи състезателен ден екипажите показаха страхотни технически и тактически умения и след всяко следващо завъртане интригата в класирането се заплита. За място на финалите с изравнени точки спорят половината от отборите. Във временното класиране водят тимовете на PARKMART II (Яхт клуб “Кап. Г. Георгиев - Порт Варна”), Siroko Wind Club (Централен Софийски яхт клуб) и Chocolate (Яхт Клуб "Порт Бургас"). Големите победители ще имат възможност да представят България в квалификации и финали на Sailing Champions League през 2023 година. 

Събитието е отворено за публика и организаторите от BORA Sailing канят всички, които искат да се докоснат до магията на ветроходството, да наблюдават атрактивно състезание и да прекарат време сред природата, да посетят оставащите два състезателни дни.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти