Арсенал е фаворит за Коди Гакпо

Арсенал е фаворит за Коди Гакпо

Арсенал е фаворит за подписа на голмайстора на ПСВ Айндховен Коди Гакпо. 22-годишното крило прави страхотен сезон за "Филипсите" и интересът към него е огромен. Според информация на Voetbal International обаче "Артилеристите" са с едни гърди пред конкурентите си в преследването на този футболист.

Гакпо има 16 гола и 15 асистенции в 37 мача от началото на сезона. Именно той е лидерът на ПСВ Айндховен, който има шанс да се бори за първа титла от 2018 година насам.

Арсенал отдавна е по петите на Гакпо, който бе спряган за трансфер на "Емиратс" още през зимата. Тогава той бе гласен за заместник на Пиер-Емерик Обамеянг, но до трансфер не се стигна. Сега обаче "Артилеристите" са възобновили интереса си и смятат да са доста по-настоятелни в преговорите с ПСВ.

Крилото има договор с "Филипсите" до 2026 година, така че клубът е в изключително силна позиция в преговорите за негова продажба. Нидерландците са наясно, че трудно ще успеят да задържат звездата си, но поне ще вземат максимално голяма сума от продажбата му. В момента цената на Гакпо на пазара е 25 милиона евро, но се очаква ПСВ да поискат доста по-голяма сума.

Още от Футбол свят

Виж всички